Overslaan naar content

Regio Salesmanager (Oost)

Enschede, Overijssel, NederlandMarketing & Sales - Regional Sales

Functieomschrijving

Door de groei van onze organisatie zijn we op zoek naar een sterke leider die de commerciële organisatie op de diverse locaties gaat managen. Heb jij ervaring in het aansturen van een multidisciplinaire omgeving en ben je daarnaast de toegankelijke, vak volwassen en de optimistische bruggenbouwer die wij zoeken? Lees dan snel verder!


Salesmanager bij onze organisatie

We zijn een organisatie met flinke groeiambities. Op dit moment zijn we actief in Enschede, Leusden, Steenbergen, Delft, Diemen en Groningen. De gemene deler van deze vestigingen is dat we allemaal full service IT-dienstverleners zijn en in samenwerking met INTERSTELLAR een portfolio aanbieden die waarde toevoegt aan de IT-omgeving van onze klanten. We onderscheiden ons door te laten zien dat succesvol digitaliseren écht mensenwerk is. Co-creatie is belangrijk voor onze organisatie. Dit komt tot uiting in ons portfolio van moderne werkplek, ICT-beheer en advies, security, netwerk en (hybride) cloud. Het Salesteam van deze locatie bestaat uit zo’n 8 medewerkers.


Wat ga je doen als Regional Salesmanager Oost?

In de functie van Salesmanager neem je een centrale rol in, in onze organisatie. De Salesmanager is binnen Exite verantwoordelijk voor het verkoopteam en ziet daarbij samen met het Operations Team (Sales en OPS) toe op de borging van de operationele en commerciële prestaties van de locatie Enschede.

Met haar commerciële team creëert hij/ zij voorspelbaarheid van de verkoopresultaten (zowel new business als bestaand) en draagt hij/ zij bij aan het optimaliseren van de klanttevredenheid. Hij/ zij draagt zorg voor de ontwikkeling van de commerciële medewerkers en stuurt op continue verbetering van de prestaties van de afdeling sales. Als eindverantwoordelijke voor commercie binnen de organisatie werkt hij/ zij nauw samen met Marketing, Operations, Finance en HR.


Taken & Verantwoordelijkheden

 • Eindverantwoordelijk voor het commerciële jaarplan van regio Oost (opstellen, laten uitvoeren en behalen van resultaten).
 • Eindverantwoordelijk aansturing accountmanagers (house clients en new business).
 • Ondersteunen, coachen, instrueren en motiveren van het Salesteam.
 • Fungeren als aanspreekpunt namens sales binnen de organisatie Noord (samenwerking met marketing, operations, finance en HR).
 • Voert gesprekken conform de ontwikkelcyclus.
 • Draagt bij aan het coördineren en stroomlijnen van het verkoopproces, naar de klant en naar de interne organisatie.
 • Draagt zorg voor de voorspelbaarheid van de salesresultaten middels een accurate salesfunnel.
 • Creëert een duidelijke structuur voor het Salesteam en uniforme salesaanpak.
 • Heeft een voorbeeldfunctie in kennis, houding en gedrag en is daarmee drager van de gewenste cultuur en gedefinieerde kernwaarden.
 • Samen met de afdeling marketing ontwikkel je campagnes om nieuwe business te ontwikkelen en bestaande klanten nog beter te kunnen bedienen.Wat krijg je hiervoor terug?

- Een keypositie binnen ons bedrijf met flinke (groei) ambities;

- Een marktconform salaris afhankelijk van de kennis en ervaring die je meebrengt;

- Een leaseauto, telefoon en laptop van de zaak;

- Kantoor in Enschede en goede faciliteiten om plaatsonafhankelijk te werken

Vereisten

Wat breng je mee?

 • HBO werk en denkniveau.
 • Goede beheersing van de Nederlandse- en Engelse taal, zowel schriftelijk als mondeling.
 • Tenminste 5 jaar leidinggevende werkervaring in een commerciële omgeving van een IT-organisatie.
 • De drive en passie om medewerkers te stimuleren, te coachen, in beweging te krijgen en te ontwikkelen.
Enschede
Marketing & Sales - Regional Sales

of